Werkwijze Woningontruiming

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen neemt onze specialist contact met u op om een afspraak met u te maken. Dit vinden wij belangrijk. Niet alleen omdat we zo een duidelijk beeld krijgen van de situatie en de werkzaamheden, maar vooral om goed te kunnen luisteren naar uw wensen en behoeften. N.a.v. dit gesprek zal de specialist u een heldere en vrijblijvende offerte aanbieden. Wanneer u hiermee akkoord gaat plannen we in overleg met u de ontruiming.
 
Wij begrijpen dat u voor dat wij kunnen beginnen met ontruimen van de woning eerst uw persoonlijke en waardevolle spullen die u wilt behouden wilt uitzoeken. Vandaar dat wij pas beginnen met onze werkzaamheden zodra u daar klaar voor bent en ons dit laat weten. Indien nodig en wenselijk kunnen wij u laten weten of wij zaken uit de overgebleven inboedel kunnen opkopen. Ook kunnen wij u in contact brengen met betrouwbare partijen uit ons netwerk die uw inboedel kunnen opkopen of bijvoorbeeld kunnen veilen. Overige herbruikbare goederen kunnen wij schenken aan diverse door ons geselecteerde goede doelen. Indien u bepaalde zaken uit de inboedel (tijdelijk) wilt opslaan kunnen wij dit voor u organiseren of u in contact brengen met betrouwbare organisaties op dit gebied.
 

De ontruiming

Nadat alle kostbare of herbruikbare goederen uit de woning zijn gehaald zullen alle onbruikbare zaken worden afgevoerd. In de meeste gevallen naar een daarvoor bestemde milieustraat. Wanneer de woning geheel leeg is kunnen wij beginnen met alle overige werkzaamheden zoals; het verwijderen van tapijt, en (kleine) reparaties als het vullen van gaten in de muren, afstomen van behang, afbreken van door u aangebrachte bouwwerken, witten van muren en plafonds etc. Deze herstelwerkzaamheden heeft de specialist vooraf met u besproken en zijn door hem opgenomen in de offerte. Treffen wij tijdens de ontruiming alsnog waardevolle of persoonlijke spullen aan dan zullen wij die voor u verzamelen en aan u overhandigen.
 

De woning klaarmaken voor de eindinspectie of verkoop

Vaak is het bezemschoon achterlaten van de woning voldoende, dit doen wij dan ook standaard. Afhankelijk van de eisen die uw woningbouwvereniging stelt kan het zijn dat er wat extra zaken hersteld of schoongemaakt moeten worden. Denkt u aan het vetvrij maken van kozijnen of het verwijderen van nicotineaanslag. Ook hierbij zijn wij u graag van dienst en zullen wij dit vooraf tijdens het gesprek met de specialist met u doornemen.
 

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

Zodra wij klaar zijn met onze werkzaamheden stellen wij u daar direct van op de hoogte. Desgewenst kunnen wij u assisteren bij de eindinspectie van de woningbouwvereniging en het opnemen van de meterstanden. Wij doen er alles aan om de totale ontruiming succesvol en vlot te laten verlopen. Wij zijn pas tevreden als u dat bent!